2020. július 09. csütörtök | Belépés

MVSz vámügyi szakértői hatósági képzés meghirdetése

Kedves Tagjaink!

A hatósági képzés beindításával kapcsolatos tavalyi közvélemény-kutatásunk azt tükrözte számunkra, hogy tagjaink elkötelezettek az MVSZ általi képzés mellett, amennyiben az elsők között és a megfelelő színvonalon biztosítjuk a lehetőséget a képződésre.

Nagy örömmel adok számot arról, hogy a hatósági képzésre vonatkozó képző szervi nyilvántartásba vételünk 2017. november 28-i hatállyal a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM/37237/2017. számú határozatával az országban elsőként VJSZ-112017. nyilvántartási számon megtörtént.

Ahogy erről korábban számot adtunk, minden előkészítettünk annak érdekében, hogy a hatósági képzéssel indulni tudjunk a jövő évben, s ezt hagyta jóvá a képző szervi nyilvántartás, mivel a szakmai programunk mindenben megfelel a vámjogi szakértői hatósági képzésről és hatósági vizsgáról szóló 40/2016. (XI. 17.) NGM rendeletben foglalt követelményeknek. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Magyar Vámügyi Szövetség és a Corvinus Egyetem együttműködésével létrehozott „Vámlogisztika” posztgraduális képzést a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM/35128/2017. határozatával szintén jóváhagyta a vámügyi szakértői hatósági vizsgára való felkészítő képzésként, így szövetségünk oktatási kínálatában lehetőség van a vizsgára való felkészülést a vámlogisztika egyetemi képzés választásával is teljesíteni, várhatóan 2018. második félévétől. Aki ezt a másoddiplomát is adó egyetemi képzést választaná, kérjük jelezze, hogy a további információkról külön is tájékoztathassuk.

A hatósági képzésünkre vonatkozó konkrét információkat a mellékletben található felhívás tartalmazza, továbbá letölthető a jelentkezési lap, melyet a jelentkezők által kitöltve és szkennelve kérjük postán visszaküldeni az adatkezelési nyilatkozattal együtt. Emellett a jelentkezéshez a jelentkezők érettségi bizonyítványának másolatát is meg kell kapnunk. Egyébiránt azt is jelzem, hogy a képzés bemeneti feltételeinek módosítása a 40/2016. (XI. 17.) NGM rendelet módosításával folyamatban van, a 3 éves szakmai gyakorlat törlésével, annak érdekében, hogy a teljesen pályakezdő is megszerezhesse a szakmai ismereteket jelen képzéssel (az AEO-k esetében a VA 27. cikknek (1) bekezdésnek megfelelően).

A meghirdetett turnusok minimum 30 fő jelentkezése esetén indulnak el, és maximum 72 fő egy turnus létszáma!

Kérjük, hogy a jelentkezési lapokat és a kötelező mellékleteket az info@vamszovetség.hu email címre szíveskedjenek megküldeni legkésőbb 2017. január 22-ig.

A 2018. január 5-ével beérkező jelentkezések esetén a mindenkinek biztosított -20% tagsági kedvezményen felül további -10% early bird kedvezményt biztosítunk. További kedvezmény érhető el egyszerre több személy egy jelentkezési lapon történő beiskolázása esetén (turnusválasztás lehetősége a jelentkezési lapon biztosított).

2018. január 10-ére Vámműhelyt szervezünk, ahol – az egyes adónemek év eleji információi mellett - várhatóan szó lesz a képzés jogszabályi alapjairól, a vámtanácsadói és vámügynöki nyilvántartásba vételről, és a képzési programunkról is. Az erre vonatkozó felhívást is hamarosan küldjük.

Kérdéseikhez szívesen állunk rendelkezésre.

Üdvözlettel:

tolnaine alair

      Tolnainé dr. Tóth Veronika

                       főtitkár

Magyar Vámügyi Szövetség

1135 Budapest

Szegedi út 37-39.

Tel.: 2380054

Mobil: +36 70 399 9664

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.mvsz.eu

Megjelent: 2587 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 13 december 2017 07:44
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vám - kiemelt témakörök