2022. május 24. kedd | Belépés

ChinaCham Hungary Magyar-Kinai Gazdasági Kamara

2010 után már nem sokkal látszott, hogy a magyar-kínai politikai kapcsolatok fejlődése viszonylag rövid időn belül ismét elindul. Világos volt, hogy a politikai kapcsolatok javulását követően a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlődése is felgyorsul.

A két ország közötti óriás nagyságrendi különbség, a földrajzi távolság, a két üzleti kultúra közötti különbségek miatt a magyar vállalkozások támogatására non-profit egyesületi formában 2012-ben megalakult a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara.

A ChinaCham legfontosabb célja a kis- és középvállalkozások részére olyan szolgáltatást biztosítani, amelyek segítségével hatékonyan képesek a Kína és Magyarország közötti üzleti lehetőségeiket feltérképezni, megtalálni, létrehozni és működtetni.

A Kamara rendszeres kapcsolatot tart a magyar kormányzati szervekkel, a Kínai Népköztársaság budapesti Nagykövetségével, ezen belül is elsősorban a Kereskedelmi Osztállyal, ugyanígy Magyarország pekingi Nagykövetségével és a Csunking-i, valamint Shanghai Főkonzulátussal.

A ChinaCham működése során számos magyarországi és kínai szakmai szervezettel létesített kapcsolatot és alakított ki együttműködést annak érdekében, hogy a két ország vállalkozásai minél szélesebb körben juthassanak a számukra fontos információkhoz.

E cél megvalósítása érdekében rendszeresen szervezünk konferenciákat, üzletember-találkozókat, és a ”ChinaCham Üzleti Klub” havi rendszerességgel tartott rendezvényein gyakorlati tanácsokat kapnak a klub tagja és a résztvevők.

A ChinaCham vezető szerve az Elnökség, amelynek munkáját a Tagozatok segítik és a Felügyelő Bizottság ellenőrzi.


http://chinacham.hu/hu/