2020. június 05. péntek | Belépés

Vámszakmai Diplomamunka Pályázat beadási határideje: 2019. március 4.

A 2018/2019-as tanévben  (ideértve a 2018-as keresztféléves oktatások hallgatóit is) diplomázó MSc és BSc hallgatók és a Vámlogisztika posztgraduális képzés hallgatói számára a Magyar Vámügyi Szövetség idén 1. alkalommal hirdeti meg a Vámszakmai Diplomamunka Pályázatot. Olyan diplomamunkákat várunk, melyek újszerű eredményeket tartalmaznak a vámjogi szakmai témákban, vámügyi,adózási, logisztikai és ellátási lánc kapcsolódási területeiről.

Pályázhatnak azok a végzős, nappali, levelező és posztgraduális képzésben részt vett hallgatók, akik

 • vámszakmai, illetve a vámszakmához szorosan kapcsolódó területről (vámjog, váminformatika, vám és adózás, vám és logisztika, vám és ellátási lánc, vámaudit, vámellenőrzés stb.) írták diplomamunkájukat;
 • magyar nyelven, hazai felsőoktatási intézményben készítettek diplomamunkát (diplomatervet, szakdolgozatot);
 • diplomamunkájukra legalább jó (4) osztályzatot kaptak és legalább jó (4) minősítésű diplomát szereztek.
 • dolgozatuk nem titkosított.

A pályázati anyagnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

 1. 1. Az eredetileg védettel megegyező diplomamunka (diplomaterv, szakdolgozat) 1 nyomtatott példányban (nem szükséges keménykötésben, elegendő fűzve) és 1 elektronikus példányban, Pdf formátumban (emailben), legalább egy opponensi véleménnyel (szkennelve vagy fotózva).
 2. 2. A pályázó által elektronikusan kitöltött információs lap a következő adatok megadásával.

2.1. a pályázó neve, értesítési címe (postai cím, telefonszám, email cím),

2.2. a felsőoktatási intézmény megnevezése (egyetem/főiskola, kar, tanszék, szakirány) és címe,

2.3. a képzés jellege, amelyben a dolgozat készült (főiskolai illetve BSc vagy egyetemi illetve MSc, posztgraduális képzés, levelező képzés),

2.4. a diplomamunka védésén a diplomamunkára kapott érdemjegy, és a diploma (oklevél) minősítése. (A leckekönyv záróvizsgával kapcsolatos oldala szkennelve vagy fotózva.

 1. 3. A pályázat szöveges része, mely röviden összefoglalja a diplomamunka lényegét, a kidolgozás módszerét, és utal a gyakorlati alkalmazhatóság lehetőségére. Az összefoglaló terjedelme 1-2 gépelt oldal legyen.

 

Jelentkezés

A pályázatokat az MVSZ Titkárságára lehet benyújtani (személyesen vagy postai úton), illetve elektronikusan
(Tolnainé dr. Tóth Veronika 1135 Budapest, Szegedi u. 37-39., Tel./fax: 1 2380054, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A pályázat 2019. március 4-ig bármikor beadható!

A pályázatokat felkért bizottság bírálja el, melynek eredményéről a pályázót értesíteni fogjuk és a díjat a soron következő MVSZ konferenciáján adjuk át. A diplomamunkák az elbírálás után személyesen átvehetők a titkárságon.

A szakdolgozattal szembeni elvárások a következők

 1. A dolgozat a vámszakma területéhez szorosan kapcsolódik, világos célkitűzések és elvárások mentén egy jól körülhatárolt problémafelvetést elemez, vagy konkrét problémát old meg./nem elégséges, ha a dolgozat a vámjogi szabályozás bemutatásához kapcsolódik, a vizsgálat céljának is relevánsnak kell lennie/
 2. A dolgozat elemző, értékelő, mélyreható vizsgálatot tartalmaz (pl. vállalati leírás vagy jogszabályok bemutatása nem elfogadható).
 3. A dolgozat épít a korszerű szakirodalomra, illetve a magyar és idegen nyelvű forrásokra, szakcikkekre a szaknyelv fogalmait helyesen használja.
 4. Amennyiben a dolgozat irodalom-feldolgozást tartalmaz, akkor az célirányos, túllépi a szakkönyvek fogalomértelmezését, valamint a vizsgálat keretei az irodalom alapján megfogalmazott eredmények figyelembe vételével születtek.
 5. A dolgozat megfelelő formában hivatkozik a felhasznált irodalomra.
 6. A témát gondozó oktatási intézmény normáinak megfelelően kifogástalan szerkesztésű és nyelvezetű.

Kategóriák és díjak

 

A győztes és a helyezést elérő pályázók az alábbi díjazásban részesülnek:

Helyezés

                                                                             Díjak

I. helyezett

I. díj ingyenes részvétel egy egri konferencián egy kétágyas szobában mindkét szakmai napra, teljes ellátással

II. helyezett

II. díj ajándék „belépőjegy” a díjazást követő egy éven belül megrendezésre kerülő összes egész napos MVSZ szemináriumi napra

III. helyezett

egy évre ingyenes egyéni tagság az MVSZ-ben, (az tagok számára ingyenes vámműhelyek és tagsági kedvezmények biztosítására)

Megjelent: 667 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 07 február 2019 10:15
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Qr Code