2020. június 05. péntek | Belépés
Folytatódik 2019-ben is a vámlogisztikai felsőfokú képzés a Corvinus Egyetemen

Folytatódik 2019-ben is a vámlogisztikai felsőfokú képzés a Corvinus Egyetemen

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Magyar Vámügyi Szövetség által az ellátási lánc menedzsment, a logisztika és a vám területén dolgozó szakemberek számára 2018-ban indított, Magyarországon egyedülálló vámlogisztikai szakirányú továbbképzés 2019-ben is folytatódik.

A 2 féléves Vámlogisztika képzés célja olyan szakemberek felkészítése a gazdaság számára, akik összefüggéseiben ismerik a vámeljárások és az egyes vámjogi eszközök nemzetközi ellátási láncokban betöltött szerepét, akik képesek lesznek egy adott gazdasági vállalkozás vámfolyamatainak megtervezésére és irányítására oly módon, hogy az a lehető legnagyobb mértékben, költség és idő hatékony módon integrálódjon a vállalat logisztikai folyamataiba. Ennek érdekében a képzés során a külkereskedelmi cégkapcsolatokra vonatkozó vezetői döntésekhez, valamint a vállalatok egyes alrendszerei közötti együttműködéshez szükséges vám és ellátási lánc ismeretekre tesznek szert. Ehhez megismerhetik a vámpolitikát a kereskedelempolitika eszközrendszerében, a vámjogi szabályozás gazdasági vetületeit és ezekkel összhangban bővítik az ellátási lánc menedzsmenttel kapcsolatos ismereteiket, továbbá a képzés kitér az export és import jogszerűségét biztosító, valamint az ellátási lánc biztonságát felügyelő trade compliance szakterületre, annak szerepére, eszközrendszereire.

A képzést a Pénzügyminisztérium a vámügyi szakértői hatósági vizsgára bocsájtó képzésként is elismeri. A vámügyi szakértői hatósági vizsga letételéhez az MVSZ ingyenes áthallgatási lehetőséget biztosít a hatósági képzésének szakmai moduljaihoz és a telephely-látogatáson való részvételre.

A képzés ismertetője és szórólapja a mellékletből tölthető le.

A megszerezhető diploma a gazdaságtudományok képzési területen szerzett alapdiploma esetén: Vámlogisztikai szakközgazdász (angolul: Customs logistics expert economist); nem a gazdálkodástudományok terén szerzett alapdiploma esetén: Vámlogisztikai menedzser (angolul: Customs logistics manager). Az idei első évfolyam hallgatói nagyrészt már a februári záróvizsgára készülnek, amelyhez mindnyájuknak sok sikert kívánunk!

MVSz

Megjelent: 788 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 21 december 2018 12:23
Qr Code