2022. május 24. kedd | Belépés
AUTÓ TARIFA

"Áruszállítások vámjogi kérdései” vámműhely 2019. november 13.

A Magyar Vámügyi Szövetség által szervezett Vámműhelyen való részvételt mindazon tagjainknak ajánljuk, akiknek vámügyi tevékenysége áruszállításokhoz is kapcsolódik. Emellett ajánljuk ezt a rendezvényt tágabb körben azoknak is, akik a logisztika vámjogi kérdései iránt érdeklődnek, vagy nemzetközi kereskedelmi ügyletekben érdekeltek.

Az idei őszi Egri konferencia Vámműhelyének tematikáját folytatnánk a következő Vámműhely programjával, amely az áruszállításokhoz kapcsolódó vámjogi témaköröket érint. Az első blokk előadásaiban a kiviteli eljárásnál használt utólagos igazolások, illetve az árutovábbításnál lévő utólagos mentesítés témakörét járjuk körben, elsőként a közúti szállításokhoz kapcsolódóan, majd a légi szállításhoz kapcsolódóan. Mindkét tárgykörben a gyakorlat szempontjából fontos igazgatóságok delegálnak előadókat. A program második blokkjában pedig a gyűjtőszállítmányok kezelésének gyakorlati problémáit illetően gondolkodunk tovább együtt a hatósági kollégákkal, a legjobb gyakorlatok megosztása és az egységes eljárások megteremtése érdekében. A konzultáció megkönnyítésére szeretnénk a felmerülő kérdéseket előzetesen koordinálni, hogy a felkészülést is segíthessük ezzel.

A program időbeosztása:

Regisztráció lesz 12.00-12.30 között, az előadások 12.30 órától 14.15 óráig tartanak, ezt követően pedig a program a gyűjtőszállítmányok kezelésének gyakorlati problémáról szóló, a meghívott előadókkal folytatott konzultációval zárul 90 perces időkeretben.

A teljes időtartam összesen 3,5 óra.

Az előadások helyszíne:  Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94-98. I. emeleti nagyterem

A Vámműhelyre a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2019. november 11-ig. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.

Az előzetes szakmai kérdéseket a jelentkezéssel együtt 2019. november 11-ig várjuk.

Részvételi díj:

• tagjaink részére ingyenes!

• nem MVSZ tagok részére: 10 000,- Ft + ÁFA

A részvételi díj tartalmazza a vámműhely keretében megvalósított képzés díját és a rendezvény ideje alatt biztosított büféfogyasztást.

Budapest, 2019. november 4.

 

Tolnainé dr. Tóth Veronika

               főtitkár

Megjelent: 805 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 05 november 2019 07:39