2022. május 24. kedd | Belépés
AUTÓ TARIFA

2020. első félévi rendezvények, képzések, hasznos információk

Kedves Tagjaink!

Mindenekelőtt a Magyar Vámügyi Szövetség Elnöksége és Titkársága nevében szeretnék mindnyájatoknak Békés Karácsonyt, és egy sikeres, szerencsés és örömteli Új Évet kívánni, s szeretném ezúton is megköszönni az idei támogatást és érdeklődést!

Az évvégén az alábbi tárgykörökben kaptunk információkat:

1. A NAV KI Jövedéki főosztály által küldött jövő évre vonatkozó információkat a csatolt levél szerint.(Átlagár a 2020. január 1-től érvényes ásványolaj-adómérték megállapításhoz)

2. A NAV honlapján elérhető egy tájékoztatás az eAEO 2. fázisának 2019. december 15-ét követő bevezetéséről

3. A NAV honlapján közzétett jövedéki adó fajtakódok ezen a linken érhetők el.

4. A növényegészségügyi előírásokban 2019. december 14-től életbe lépett változásokról a NAV honlapján az alábbi infók érhetők el.

A kreditgyűjtési kötelezettség teljesítésére vonatkozóan elkészítettünk egy tájékoztató anyagot, amelyet innen tölthető le.

A jövő évre vonatkozóan újra megosztanám a jövő évi első féléves képzésekre vonatkozó információkat:

1. A jövő évben is indítunk vámjogi szakértői képzési csoportot, amely képzésünk 2020. március 19-én kezdődik, és várhatóan 2020. június elejére tervezett vizsgákkal zárul. A képzést változatlan részvételi díjakkal indítjuk, továbbra is biztosítva a tagsági kedvezményeket és 2020. január 15-ig az early bird kedvezményt is. A képzésre vonatkozó információkat az itt elérhető felhívás tartalmazza, a jelentkezési lapokat és a hallgatói adatkezelési nyilatkozatot 2020. március 10-ig lehet beküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

2. A hatósági vizsgára a PM által akkreditált képzésként szolgál a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen indított Vámlogisztika posztgraduális képzésünk is, amely két féléves egyetemi képzésben hétvégi oktatással 2020. februári kezdéssel indul. Jelentkezni az egyetemen keresztül 2020. január 15-ig lehet az alábbi linken és az itt található információs anyagban találhatók a legfontosabb információk a tematikát és a képzés tárgyköreit illetően.

3. Az MVSZ kiemelt programként kezeli az angol nyelvi készségek fejlesztését, amelyre vonatkozó felhívásunkat csatoltan küldöm. Az angol tanulás egyik eleme a 8 kreditpontra minősített és saját fejlesztésű tananyagra épülő angol vámszakmai szaknyelvi képzést, amelyen a hallgatók 12 tematikus fejezettel és 3 gyakorló órával összesen 15 alkalommal 3*45 percben vitt programmal haladva veszik át a legfontosabb szakkifejezéseket. A képzést jövőre is változatlan részvételi díjjal hirdetjük meg, a részletes információk ide kattintva érhetők el. A szaknyelvi képzés 2020. február 6-án kezdődik, és 2020 január 25-ig lehet jelentkezni az innen letölthető jelentkezési lapon. Maximális csoportlétszám 15 fő!  

Nem feledkezünk meg azokról sem, akik a szaknyelvi képzéshez még nem éreznek elég bátorságot és a 30 órás 10 alkalommal 3*45 perces áttekintő alapozó angol általános képzésben szeretnének részt venni. Ez a csoport keddi napokon 2019. február 4-én kezdődik. Jelentkezni az innen letölthető jelentkezési lappal 2020. január 25-ig a csatolt jelentkezési lappal lehet, a csoportlétszám itt is 15 fő! 4.

4. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara a jövő évi kezdésre is meghirdette az MVSZ oktatóival vitt vámügyintézői OKJ képzési programot, amelyre jelentkezni és infókat az ide kattintva elérhető weboldalon talál.

5. A jövő évi első rendezvényünk 2019. január 22-én egy Vámműhely lesz, amelynek a várható témái:

    • a jövő évi tarifa- és származási változások
    • a jövő évi adóváltozások
    • Brexit – esetleges új fejlemények

 

A titkárságunk 2019. december 20. és 2020. január 6. között zárva tart.

Még egyszer köszönünk mindent és kívánunk BOLDOG ÜNNEPEKET!

 

Üdvözlettel: Tolnainé dr. Tóth Veronika főtitkár

Megjelent: 1136 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 06 január 2020 15:04