2022. május 24. kedd | Belépés
AUTÓ TARIFA

Évindító Vámműhely 2020. január 22.

Az év eleji információk körében szükségszerű a tarifa és a származás szakterületére kitekinteni, különösen, ha komoly mértékű tarifaszám változások vannak és az acéltermékekre kivetett kiegészítő vámok és azok alkalmazásához kapcsolódó vámpolitikai eszközök gyakorlata is aktuális téma. Ugyancsak érdemes az év elején figyelmünket az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatos feladatok áttekintésére fordítani, amelyet a gyakorlati tapasztalatok alapján tekintjük át a Pest megyei Adó-és Vámigazgatóság munkatársának segítségével. Minden év elején számba vesszük az adózási szabályokban bekövetkezett változásokat, illetve külön figyelmet fordítunk az adóügyi szabályok változásai közül az áfa irányelv és a 1912/2018/EU végrehajtási rendelet alkalmazásával kapcsolatos új szabályok áttekintésére az unión belüli szállítások adómentes termékexport státuszának bizonyítására vonatkozóan.

 Ezen témák áttekintését célozzák az előadások, emellett az MVSZ adózási munkacsoportjának létrehozásával konzultációs lehetőséggel szeretnénk fórumot teremteni a gyakorlati szempontból legfontosabb adózási témák egyeztetésére.

A Magyar Vámügyi Szövetség által szervezett Vámműhelyen való részvételt mindazon tagjainknak ajánljuk, akik nemzetközi ellátási láncokhoz kapcsolódóan vámügyi közreműködést végeznek. Emellett ajánljuk ezt a rendezvényt tágabb körben azoknak is, akik a logisztika beszerzési szegmensében tevékenykednek, vagy ilyen relációjú nemzetközi kereskedelmi ügyletekben érdekeltek.

A program időbeosztása:

Regisztráció lesz 12.30-13.00 között, az előadások 13.00 órától 16.15 óráig tartanak, ezt követően pedig a program egy órában az MVSZ adózási munkacsoportjának megalakításával és adózási szakmai kérdések összegyűjtésére irányuló konzultációval zárul.

Az előadások helyszíne: Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94-98. Feszty-terem

A terem maximális befogadóképessége - széksoros berendezéssel – 70 fő, ezért a jelentkezéseket limitálnunk kell ebben a létszámban, s emiatt kérjük, hogy egy-egy cég részéről lehetőség szerint max. két főt delegáljanak. A Vámműhelyre a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2020. január 21-ig. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére ingyenes
  • Nem MVSZ tagok részére: 12 000,- Ft + ÁFA

A részvételi díj tartalmazza a vámműhely keretében megvalósított képzés díját és a rendezvény ideje alatt biztosított büféfogyasztást.

Budapest, 2020. január 13.

Tolnainé dr. Tóth Veronikafőtitkár

Megjelent: 1039 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 13 január 2020 14:08