2022. január 18. kedd | Belépés
Adategyeztetés

Útmutató az Uniós Vámkódexhez (második átdolgozott kiadás) Kiemelt

Az Uniós Vámkódex (UVK) és a kapcsolódó bizottsági rendeletek joganyagában és az uniós bírósági döntésekben való eligazodást segítő magyar nyelvű szakkönyv második, átdolgozott kiadása jelent meg a Magyar Vámügyi Szövetség gondozásában, amely kiemelkedik a vámszakmai irodalom körében.

 

UVK utm 2 Szakkönyvünk első kiadása 2017-ben hatalmas eredmény volt, mert az Uniós Vámkódex által hozott új vámjogi szabályozás újdonságainak megismerését nagy mértékben megkönnyítette. Az elmúlt három év alatt a könyv szerzője Michael Lux német vámjogász elkészítette a szakkönyv bővített német nyelvű változatát, amely a joganyag változása miatt, illetve a gyakorlat fényében kiérlelt fontos kiegészítésekkel gazdagodott.

A második, átdolgozott kiadásban átvezetésre kerültek

  • az első kiadás után közzétett jogszabályváltozások,
  • beépítésre kerültek a váminformatikai rendszerek kiépítésében elért eredmények,
  • megjelentek az elérhető bizottsági iránymutatások hivatkozásai és
  • újabb uniós bírósági döntések kerültek bedolgozásra az értelmezésre szoruló vámjogi rendelkezések tárgyalásánál.

Az általános jellegű pontosítások, kiegészítések és részletek további megadása mellett olyan specialitások is bekerültek az új kiadásba, mint

  • a licencdíj vámértéknél való alkalmazásának magyarázata,
  • a legújabb származási megállapodásoknál bevezetett regisztrált exportőri rendszer,
  • a preferenciális származás és az aktív feldolgozás kapcsolata.

A közvetlen hatályú uniós jogszabályok alkalmazásának egyik sarokköve az, hogy a rendelkezéseket lehetőség szerint minél szélesebb körben egységesen értelmezzék a tagállami vámhatóságok. Ezt szolgálja az átdolgozás azon lényegi jellemzője, hogy a korábbi közösségi vámkódex kapcsán hozott uniós bírósági döntések Uniós Vámkódexre való áttükrözését, illetve számos tárgykörben új bírósági határozatok beemelését végezte el.

Az újabb kiadású szakkönyvet ajánljuk mindazoknak, akik a gyakorlati munkájuk során is tapasztalják a joganyag és az értelmezési kérdések folyamatos élő változását, tudásukat szeretnék naprakészen tartani, és az első kiadást is gyakran forgatták, ha egy-egy kérdés megoldásánál gyors segítségre volt szükségük.

Szakkönyvünket 2 kreditpontra minősítették, így a kiadvány a vámtanácsadók és vámügynökök kötelező továbbképzésével járó kreditpontgyűjtéshez is hozzájárul. A könyv megrendelhető az MVSZ weboldalán található elektronikus megrendelőlapon https://mvsz.eu/index.php/konyvajanlo vagy a Titkárságról az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen. Hamarosan online fizetést is megvalósítunk, addig a megrendelés beérkezését követően küldjük a számlát, és az utalás megérkezése után foxpost csomagszállítással küldjük a megrendelt könyveket. Fontos, hogy a kiadványok esetén kreditigazolásként a vásárlásról szóló számla szolgál!

Megjelent: 1240 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 14 május 2020 20:28