2022. május 24. kedd | Belépés
AUTÓ TARIFA

Újabb sikeres Vámlogisztika webinárt tartottunk a globális légiszállítás trendjei és a légiszállítás erősödése témában

Az előző évi webinárok sikere után újabb beszélgetésre került sor 2021. április 29-én a vám és logisztika szempontjából is fontos témák sorában. Ez alkalommal a globális árukereskedelem jelenlegi helyzete, trendjei és a légiszállítás erősödése volt a téma, s a beszélgetésben igyekeztünk áttekinteni a gazdasági és kereskedelmi körülmények változásait, az érzékelhető vámszakmai és logisztikai hatásokat.

A COVID-19 világjárvány és az ezáltal megtapasztalt sérülékenysége a globális ellátási láncoknak olyan új körülményeket teremtettek, amelyek természetesen az áruforgalom logisztika csatornáira is hatással vannak. Ezen krízisben a légiszállítások komoly versenyelőnyre tettek szert, amelyek vélhetően hosszú távon is megmaradnak, mivel hosszabb távú hatásokra is lehet számítani, az élet – és ebben a vállalkozások működése sem – lesz már soha olyan, mint a világjárvány előtt volt. A Brexit és az e-kereskedelem témáival már sok szeminárium/konferencia programján foglalkoztunk, ebben a beszélgetésben újabb kontextusban jelent meg ezek rövid és hosszabb távú hatása. Az új technológiai kihívások, a sokszoros feladat-növekedés, a digitalizációs elvárások mind a gazdálkodók, mind a vámhatóság részéről új innovatív megközelítést, fejlesztéseket és  képzett munkaerőt kíván.

Kifejezetten érdekes lehet ezért minden olyan logisztikai- és/vagy vámszakember számára, aki a szakmai karrierje, vagy vállalkozása fejlesztése kapcsán keres inputokat.  Külön ajánljuk azok figyelmébe, akik hisznek az élethosszig tanulás erejében, hiszen rendezvényünk a Budapesti Corvinus Egyetem VÁMLOGISZTIKA szakirányú posztgraduális képzéséhez is kapcsolódik. A politikai, gazdasági és társadalmi környezet változásainak kereskedelmi- vagy vámpolitikai kihatásai a logisztikai folyamatokra is érzékelhető, s így ez a téma is jól rávilágít a képzés alapját jelentő szemléletünkre, hogy ezek a szakterületek szoros kapcsolatban állnak, együttes ismeretük olyan szakmai tudás, amely komoly pénzügyi előnyt hoz és az egyéni karriercélokban is új perspektívákat nyit a szakemberek előtt.

A képzésre vonatkozó információkat a BCE oldalán találják, melyet a következő linken érhetnek el: https://www.uni-corvinus.hu/fooldal/kepzes/szakiranyu-tovabbkepzes/#vamlogisztika-vamlogisztika-szakkozgazdasz

A szakmai beszélgetést ezen a linken tudják megnézni: https://drive.google.com/file/d/1h31XnylPvk6lGaj0Gz3FoZf0JuNgl9HR/view?usp=sharing

Tolnainé dr. Tóth Veronika

főtitkár

Megjelent: 842 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 01 május 2021 08:11
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vám - kiemelt témakörök