Nyomtatás

KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSEK 2021 ősz

Kedves Kollégák!

Szövetségünk nagy hangsúlyt fektet a vámtanácsadói és vámügynöki nyilvántartásban lévő kollégák kötelező kreditpont gyűjtési kötelezettségének teljesítésére, s már évek óta tematikus kreditpontos képzési katalógusunkból választhatnak.

Az eddigi tematikai elemeink az alábbi alapvető témaköröket dolgozzák fel:

1.  Tarifa (Szabályok, speciális árukörök, KFT)

7 kreditpont

2.  Származás (preferenciális és nem preferenciális származási szabályok, igazolások)

8 kreditpont

3.  Fuvarügyletek (Incoterms 2020)

8 kreditpont

4.  Vámérték

7 kreditpont

5.  Vámtartozás, vámbiztosíték

8 kreditpont

6.  Vámjogi jogalkalmazás

8 kreditpont

7.  Belépési, kilépési alakiságok

8 kreditpont

8. Termékimport

8 kreditpont

Az őszi programunkban egyrészt oktatói közösségünk is bővült, mivel ősztől a származás képzésben Skrám Katalint is köszönthetjük majd, illetve az új tematikai elemeknél új kollégák is bekapcsolódnak a programba.

Az őszi kínálatunk három új képzési tematikával bővül az ősz folyamán, az alábbiak szerint:

  • Trade Compliance – Nietsch Tamás eddigi nagy sikerrel vitt órái most egy új szakterültre kalauzolnak, amely jelenleg egyre nagyobb szerepet kap a cégek életében. A Trade Compliance ismeretek a kereskedelmi áruforgalmat érintő jogszabályoknak való megfelelésre fókuszál, azaz minden olyan tárgykörre a szabályozási körből, amely az áruforgalom (külkereskedelem) kapcsán releváns. Ennek két aspektusa közül az egyik a vállalatok belüli jogszerűség biztosítása (azaz belső munkafolyamatok kialakítása, oktatása és ellenőrzése, a másik pedig a hatóságok előtti jogkövető működés különösen a „kiemelt figyelmet” igénylő áruk vonatkozásában pl. tiltó-és korlátozó rendelkezések (export engedélyezés), szabadkereskedelmi megállapodások, kettős felhasználású/katonai áruk stb.
  • Minden, ami raktározás – Rozgonyi Sándor kollégánk egy komplett egész napon képzési tematikába foglalja az áruk raktározásának különböző jogcímeit (pl. átmeneti megőrzés, vámraktározás, adóraktárak), áttekinti ezek alkalmazási körét és feltételeit, előnyeit és gyakorlati működésüket. Teszi ezt mindezt arra a sokéves szakmai tapasztalatra alapozva, amelyet a komplex szolgáltatási portfóliót kínáló logisztikai központ vámigazgatójaként szerzett. A raktározási eljárásokat a vám- és adójogszabályok számos módozatban szabályozzák, természetesen felügyelet és szigorú feltételek szerint, ezek ismerete a logisztikusok számára is fontos és mint ilyen ismeret, illeszkedik a mi Vámlogisztika megközelítésünkhöz, amely a vám- és logisztikai szakterületek szinergiáit, egymásra hatását és kölcsönös támogatását hangsúlyozza.
  • Jogorvoslatok – Tolnainé dr. Tóth Veronika és dr. Maruzs László együtt dolgoztak ezen tematika kidolgozásában, hogy a jogorvoslati eljárások vámügyi alkalmazásának elméleti alapjait és egy sikeres szakmai gyakorlati karrier tapasztalatait foglalják össze. A jogorvoslatok szabályozása nemzeti hatáskörbe tartozik ugyan, de a vámjog nemzetközi egyezményekből beemelt részeiből, illetve a közvetlen hatályú uniós szabályozásából adódóan az Európai Bíróság jogértelmező szerepe és döntéseinek precedens jellege meghatározó jelentőségű, így az elméleti áttekintés után az ilyen uniós bírósági eljárás és egyes kiemelt ügyek áttekintése nemcsak a jogászoknak, hanem a vámszakemberek számára is hasznos lehet.

Képzéseinkre ősszel is változatlan feltételekkel jelentkezhetnek, amelyeket az itt letölthető felhívásban találnak. Tagjainknak természetesen jelentős -20% kedvezményt adunk a képzések árából.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ezen képzések jövő évi pénzügyi kereteinek tervezésénél 10 %-os áremelésre kell számítani a 2022. évtől!

Fontos tudnivaló, hogy a kreditpontos képzéseinket a PM elektronikus adatszolgáltatási rendszerében működtetjük, programjainkat előzetesen, résztvevőinket pedig a jelenlét alapján utólag bejelentjük. Emellett ezen képzéseink mindegyike külön-külön bejelentett felnőttképzésnek minősül, amelyhez szintén számos adatszolgáltatási kötelezettség és felnőttképzési szerződés is tartozik. Ezeknek való megfelelésünkkel lehetővé válik a képzések áfamentes számlázása, s az erre vonatkozó költséget a finanszírozó cégek a TAO-ban ráfordításként számíthatják fel.

Képzéseinket az ősz folyamán is online tartjuk, illetve lehetőséget biztosítunk arra is, hogy külön kérésre céges helyszínen kihelyezett képzésként valósítsuk meg, természetesen külön egyeztetett időpontokkal.

A jelentkezések 2021. december 14-én lezárultak.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tolnainé dr. Tóth Veronika

főtitkár

Megjelent: 753 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 15 december 2021 08:09

Kapcsolódó elemek