2022. június 25. szombat | Belépés

Közgyűlés utáni 4 kreditpontos Vámműhely 2022. május 18.

A Magyar Vámügyi Szövetség Közgyűlésének második meghirdetett napjának délutánjára – régi szokás szerint – Vámműhelyt szervezünk.

Az előadásokat az alábbiak szerint terveztük meg:

-  A kereskedelmi engedélyezési eljárások változásairól a kettős felhasználású termékekre vonatkozó uniós szabályok tavalyi módosítása nyomán - a hazai jogszabályok módosítása miatt mostanában aktuálissá váló – változások lesznek az engedélyezési eljárásokban is. Ez a téma különös aktualitása miatt került előre, dr. Stefán László főosztályvezető úr előadásában.

-   A szellemi tulajdon témakörében a mi szakmai közösségünk számára releváns szempontok szerint a következő három előadás egymásra épül:

  • Pomázi Gyula Elnök Úr előadása a szellemi tulajdon, azon belül is az iparjogvédelem gazdasági/(kül)kereskedelmi vonatkozásairól
  • majd ehhez kapcsolódóan a témának a vámügyi tevékenységekben való megjelenése következik Gróf Andrea előadásában, a jogtulajdonosokat támogató vámhatósági figyelő eljárás, illetve a vámérték és az utólagos vámellenőrzések, és a kiscsomagok ellenőrzése témájában, uniós és hazai szinten
  • végül a rendészeti szakterület kapcsolódik ide a piacellenőrzések és hazai és uniós ellenőrzési akciók tapasztalataival.

A gazdálkodók kérdéseit előzetesen koordináljuk, 2022. május 16-ig kérjük megküldeni ezeket az info@vamszövetseg.hu e-mail címre.

A Magyar Vámügyi Szövetség által szervezett online szakmai programon való részvételt mindazon tagjainknak ajánljuk, akiknek nemzetközi ellátási láncokhoz kapcsolódóan vámügyi közreműködést végeznek. Emellett ajánljuk ezt a rendezvényt tágabb körben azoknak is, akiknek logisztikai tevékenységét a háborús körülmények érintik és ebben naprakész információkat szeretnének tudni.

A rendezvény kreditpontos, a személyes és az online változatban 4 kreditpontot ér!

A program időbeosztása:

Bejelentkezés lesz 12.30-13.00 között, az előadások 13.00 órától 16.15 óráig tartanak két nagyobb blokkban.

A program megvalósítása:

  • személyes részvétellel a Millenium Hotel nagytermében (1089 Budapest, Üllői út 94-98.)
  • a TEAMS online platform alkalmazásával is lehet csatlakozni, az előadásokat laptopon keresztül közvetítjük és megosztjuk. A bejelentkezési linket az online módon csatlakozó résztvevők számára 2022. május 17-én küldjük meg.

A szemináriumra az MVSZ weboldalán a KÖZGYŰLÉS gomra kattintva felugró elektronikus jelentkezési lapon lehetett  jelentkezni 2022. május 16-ig.

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére ingyenes
  • Nem MVSZ tagok részére: 12. 000,- Ft + ÁFA

Budapest, 2022. május 11.

Tolnainé dr. Tóth Veronika

                     főtitkár

Megjelent: 122 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 17 május 2022 08:06