2020. január 21. kedd | Belépés

Aktualitás

2016.11.09 - „Felkészülés az új jövedéki szabályozásra” egész napos szakmai továbbképzés

Tisztelt Tagság, Tisztelt Érdeklődők!

Mint ismeretes, 2017. január 1-től alkalmazásra kerül a nyár folyamán elfogadott és kihirdetett jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény, amely felváltja a 2004 óta működő szabályozást. A jövedéki szabályozás uniós szinten lefektetett alapjai nem változtak, azonban számtalan új szabályozási elem jelenik meg az új nemzeti szabályozásban, amire megkülönböztetett figyelmet kell fordítani. Az új szabályozásra való átállás komoly felkészülést és előkészületet igényel. Ebben kíván segítséget nyújtani valamennyi érintett számára az egynapos jövedéki továbbképzésünk.

A tervezett program igyekszik a változással érintett valamennyi témakört kellő részletességgel bemutatni, de nem csak elméletben, hanem gyakorlati oldalról is. Részletesen bemutatásra kerülnek a megváltozott szabályok, különösen a mindenkit érintő új nyilvántartás vezetési és adatszolgáltatási szabályok, az új biztosítékrendszer és az ezek alapjául szolgáló elektronikus kapcsolati rendszer, valamint a jövedéki szakterületen szinte kizárólagossá váló elektronikus ügyintézés. Ezen túlmenően részletesen áttekintésre kerülnek az átmeneti szabályok, különös tekintettel az abban várható változásokra.

A program az NGM szakfőosztályának, valamint a NAV Központi Irányítás Jövedéki Főosztályának szoros együttműködésével kerül lebonyolításra. Valamennyi előadó az NGM és a NAV KI Jövedéki Főosztály adott szakterületre specializált vezetője, munkatársa, ami garancia arra, hogy a résztvevők naprakész, aktuális, a gyakorlati munkát segítő információkat kapnak első kézből. Ezen a szakmai programon már bemutatásra kerül az új végrehajtási rendelet is, ami a gyakorlati végrehajtás szempontjából nélkülözhetetlen, mind az adóhatóság, mind az ügyféli kör számára. Az oktatás keretében nemcsak előadások megtartására kerül sor, hanem a konzultáció lehetősége is biztosított lesz, kérdéseket lehet megfogalmazni az előadókhoz, ami nagy segítség lehet a felmerült egyedi vagy általános problémák megoldásában.

Az oktatási program hasznos és eredményes lehet mindazoknak, akik jelenleg a jövedéki adótörvényben nevesített valamely engedéllyel rendelkeznek és tevékenységüket a jövőben is folytatni kívánják. Várjuk jelentkezésüket!      

A részletes program letölthető a mellékletekből, illetve a rendezvényt megelőzően is kézhez kapják a résztvevők.

A program időbeosztása: Az előadások 9.00 órától 16.30 óráig tartanak, közben egyórás ebédszünettel, a program végül 60 percben kérdések megvitatását lehetővé tevő interaktív modullal zárul. A teljes időtartam összesen 8 tanóra.

Az előadások helyszíne: Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94.

A továbbképzésre a mellékelt jelentkezési lapon lehet 2016. november 4-ig jelentkezni. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.

A program konzultációs részére vonatkozó kérdéseiket 2016. október 30-ig várjuk, hogy az előzetesen összegyűjtött kérdésekkel a kollégák felkészülését segítsük!

Részvételi díj:

  • Tagjaink részére: 16.000,- Ft/+ ÁFA
  • Nem MVSZ tagok részére: 20.000,- Ft/+ ÁFA

A teljes napra vonatkozó részvételi díj tartalmazza a rendezvény ideje alatt a büfét és a kétfogásos ebédet a hotel éttermében.

 

Budapest, 2016. október 17.

tolnaine alair

Tolnainé dr. Tóth Veronika

                főtitkár

 

Megjelent: 3181 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 18 október 2016 07:55
Qr Code